car3

Proiect Kia Cee’D 2.0 CRDI 140CP

Clientul a venit cu masina in limitare (limp mode) din cauza gradului de incarcare ridicat al filtrului de particule.
Kilometrajul destul de mare al autoturismului (~160.000km) cat si gradul de incarcare destul de ridicat al DPF-ului ne-a fortat sa nu mai incercam o regenerare statica a DPF-ului aflat la sfarsit de viata ci sa-l eliminam.
Am inceput prin a elimina continutul DPF-ului si a-l suda la loc, s-a citit software-ul original de pe masina prin mufa OBD, s-a efectuat modificarea software pentru eliminarea filtrului de particule si a hartilor de post-injectie pentru regenerare.
Nu folosim din motive de siguranta programe care modifica softul masinii automat deoarece aceste nu pot recunoaste in toate cazurile versiunea de pe masina rezultand un soft incomplet sau gresit.
Modificarile software se fac manual , intervenind punctual doar acolo unde este nevoie.
Am scris software-ul modificat de noi tot prin mufa OBD a masinii si imediat dupa pornire erorile de filtru de particule au disparut iar masina a iesit din limitare.
Dupa drive-testul de rigoare clientul ne-a cerut si o crestere de putere.
Rezultatul mai mult decat satisfacator atat pentru noi cat si pentru client:
– putere obtinuta: 170cp (+30cp)
– cuplu obtinut : 370Nm (+65Nm)
– durata operatiune: ~3.5 ore

Adauga un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi in comentariu si aceste taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>