Aveti probleme cu valva EGR (blocata pe deschis sau defecta)?

iTuning Romania o poate elimina din soft si scapati de probleme, de necesitatea curatarii ei sau de inlocuirea acesteia oferind serviciul de Anulare EGR

Pentru programari va rugam sa sunati la numerele:

  • 0744.88.64.64
  • 0743.768.196

Tot mai multi proprietari vor sa elimine valva EGR de pe vehiculele lor deoarece s-au saturat sa plateasca sume mari de bani pentru inlocuirea ei in mod regulat. Daca se scoate pur si simplu sistemul EGR de pe masina, dar nu se dezactiveaza si din unitatea de control se va intampina una sau mai multe din urmatoarele probleme:

  • Detonatie
  • Lipsa de putere
  • Martor motor aprins
  • Functionare necorespunzatoare a motorului.

Putem elimina din ECU, in conditii de siguranta si in mod corect, functionarea EGR-ului fara a fi neaparat nevoie de a il elimina si fizic.

Ce este si cum functioneaza un EGR:

In incercarea de a reduce emisiile poluante, conceptul de sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) a fost implementat pe autovehiculele diesel în jurul anului 1998, scopul fiind de a reduce emisiile de oxid de azot, care contribuie la poluarea aerului. Cea mai mare parte a gazelor de evacuare rezultate In urma arderii interne a motorului sunt eliminate prin esapamentul autovehiculului. O parte din aceste gaze este deviata prin sistemul EGR inapoi in camera de ardere pentru re-arderea lor. Acest lucru ajuta la reducerea emisiilor poluante intr-o mica masura, dar pe de alta parte afecteaza arderea interna a motorului.

Gazele de eșapament ale motorului diesel, prin însăși natura lor, contin elemente poluante, inclusiv funingine sub formă de dioxid de carbon. Prin re-introducerea gazelor de evacuare înapoi în camera de ardere, funinginea va începe să se depune în ulei și pe alte piese interne, inclusiv in turbina si in galeria de admisie. Acest lucru nu poate fi bun, dar e discutabil cât de rău este. Cu cat este mai curat este aerul care intra în motor, cu atât mai bine va rula și cu atât mai puține probleme vor exista pe termen lung.